28 Haziran 2013 Cuma

İlişki Anın da Yaşanan Sorunlar 2

Hayatınızdaki kişiyle hayal ettiğiniz bir birliktelik yaşayıp yaşamadığınıza bir bakın isterseniz...
Bir ilişkinin doğru gidip gitmediğine dair birtakım işaretler vardır. Biriyle birlikteyken bu işaretleri okumak konusunda zorlanabiliriz. İşte ilişkinizin iyi gidip gitmediğine dair size ipucu verecek birkaç tüyo...


İŞTE SİZE BİR KAÇ TÜYO .
- Birçok çift sadece alışkanlıktan dolayı birlikte vakit geçirmek ister. Örneğin haftalık buluşmaları bir rutine girer ve bu görüşmeler bir görev haline gelir. Hatta bazen bu buluşmalara arkadaşlar da davet edilir ve baş başa olmaktansa kalabalık bir ortam yaratılmaya çalışılır. Eğer birbirinize özel olarak vakit ayırıyor ve uzun zamandır birlikte olsanız da partnerinizle vakit geçirmek için çaba sarf ediyorsanız o zaman ilişkinizde bir şeyler iyi gidiyor demektir. 
- Sevgilinizin söylediği her şeyle hemfikir olmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki herkes her konuda fikir ayrılığına düşebilir. Önemli olan ters düştüğünüz bir konuda karşınızdaki kişinin fikrine saygı duymaktır. 
- Herkesin tuhaf huyları vardır. Sevgilinizin yaptığı birtakım acayip şeyler size komik gelebilir. Hatta onu bu huylarıyla şirin bile bulabilirsiniz. Fakat bu huyları size batmaya başlarsa bu durum ilişkinizi etkileyecektir. Ondan bu huyları yüzünden uzaklaşmak yerine duruma bir çözüm getirmeye çalışmak yapılacak en doğru şeydir. Bu yapıcı davranışa yönelen çiftler doğru bir etkileşim yakalamış demektir. 
- Her ilişkide birtakım problemler yaşanır. Fakat her sorun çıktığında ayrılmaya karar veriyorsanız o zaman partnerinizle aranızda ciddi bir problem var demektir. İlişkinizdeki sorunları karşınızdaki kişiyi daha iyi tanımak ve anlamak için bir araç olarak kullanabiliyorsanız doğru bir ilişki yaşadığınızı söyleyebiliriz. 
- Bir ilişkiye kalbinizin kırılma ihtimali olduğunu bilerek başlarsınız. Ve eğer ilişki içersinde “üzülürüm, kalbim kırılır” diyerek temkinli hareket ederseniz, partnerinizle hiçbir şeyin keyfine varamazsınız. Sürekli olarak sevgilinizin mutlu olup olmadığını düşünerek de bir ilişki yürütemezsiniz. Sonuçta iki tarafın da karşılıklı özveriyle bu ilişkiyi yürüttüğünü fark ederseniz bu, iyi bir şeylere işarettir .

Dr Sabri abi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder