30 Haziran 2013 Pazar

iyi bir ilişki nasıl olur

iyi bir ilişki nasıl olur ?

Herkes iyi bir ilişkinin peşinde; ancak nasıl yaşanır bu iyi ilişki?

14.08.12 - 15:47:18
İyi bir ilişki, duygularımızı ifade etmemize, hatalar yapmamıza, farklı deneyimler yaşamamıza, risk almamıza olanak tanır ve bizi geliştirir. Bundan dolayı da ilişki kurmak, kendini büyümeye ve gelişmeye açmaktır.
En temelde, sahip olabileceğimiz ilk ve en önemli ilişkinin kendimizle olan ilişki olduğunu unutmamak gerekir. Diğer bütün ilişkiler bunu takip eder. Bir başkasıyla olan ilişkiniz kendinizle olan ilişkinizden daha iyi olamaz. O yüzden insanın kendisiyle olan ilişkisi üzerinde farkındalığının artması ve bunun üzerinde çalışması önemlidir.
Kişilerarası ilişki ise karşılıklı saygı ve şefkat gerektirir. Bu ikisi sevgiden daha önemlidir. İyi bir ilişki aynı zamanda, güven, kabul, iletişim, hoşlanma ve gerektiğinde uzlaşmaya istekli olmayı da gerektirir. Karşımızdaki kişinin kendi gereksinimleri, değerleri ve farklı seçimleri olduğunu unutmamak da önemlidir. İyi bir ilişki sürekli yakın olmak ve çok iyi anlaşmak da değildir. Bu özelliklerin olması önemlidir, fakat kısa sürede ilişkiyi sıkıcı hale getirebilmektedir.
Sağlıklı ilişkiler kurmak, öğrenilebilen bir şeydir. Unutmamak gerekir ki kimse anne karnından sağlıklı ilişkiler kurma becerisiyle doğmamıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder