29 Haziran 2013 Cumartesi

Kadınlar da orgazm sorunu

Google+ ile paylaş
facebook paylaş
1142 kez okundu
İlgili Soru ve Cevaplar
Orgazm, cinsel ilişki sırasında hazzın en üst seviyesine çıkmadır.
Kadınlarda orgazm olamama nedenleri:
PSİKOLOJİK NEDENLER:
Cinsel bilgisizlik.
Yanlış ve yetersiz bilgiler: Ayıp, günah ve yasak…
Yaşanan cinsel travmalar: Tecavüz, tacizler…
Eşler arası iletişim eksikliği
Evlilik sorunları
Erkekte erken boşalma yada sertleşme sorunu
Kadında isteksizlik
Uyarılma bozukluğu
Cinsel ilişkiye girmeme: Vaginismus.
ORGANİK NEDENLER:
Endometrioziz: Çikolata kisti.  Ağrılı cinsel ilişkiye neden olur.
Vajinal enfeksiyonlar
Sistemik ve nörolojik hastalıklar: MS, Parkinson ve demans gibi.
Sinir dejenerasyonları.
***
Kadınların ancak yüzde 30'u her birleşmede orgazm olabilmektedir. Aslında her birleşmede orgazm olmak da şart değildir. Bu konu ile başta psikiyatrisiler, psikologlar olmak üzere jinekologlar ve ürologlar ilgilenmektedir.
Orgazm Olmak için Yapılabilecekler: (alıntı)
Kadınlarda orgazm olma erkeklerden daha uzun süre almaktadır. Buna bağlı olarak erkek eş boşalma sürecini eşinin orgazmına göre uzatması gerekir. Çünkü kadın anatomik yapısı ile erkek anatomik yapısı birbirinden farklıdır. Kadın erkek partnerinden önce orgazma ulaşsa bile cinselliğe devam edebilir ve bundan keyif alabilirken erkek eşin orgazmdan sonra çözünme süreci yaşaması yani dinlenmesi gerekebilir. Bu sebeple erkek kadın tatmine ulaşmadan boşalma yaşadığında kadının cinselliği yarıda kalabilir ve orgazmı gecikir. Erkeğin öncelikle eşini tatmine ulaştırıp daha sonra kendi boşalma yaşaması daha sağlıklı olabilir.
Kadının cinsel ilişkiye hem ruhsal hem de fiziksel hazır olarak başlaması orgazm yaşamasını kolaylaştırır. Fiziksel hazırlık sürecinde erkek eş kadının erojen bölgelerini keşfetmeli ve ritmik olarak uyarmalıdır. Eşler birbirlerinin erojen bölgelerini ezbere bulamazlar. Birbirlerine bu bölgelerden ve hangi uyarıdan zevk aldıklarından bahsetmelilerdir. Bu şekilde çift zamanla daha uyumlu olarak sevişmeler yaşayacaktır. Bu şekilde kadının orgazma ulaşma sürecini kolaylaşacaktır.
Çok kadın direkt vajina-penis birlikteliği ile orgazma ulaşamaz. Bu sebeple klitoris uyarısı direkt yada dolaylı sağlanmalıdır. Kadının cinsel birliktelik sırasında klitorisini en iyi uyarabileceği pozisyonları keşfetmeli ve bu pozisyonları yeterli uyarıya ulaştıktan sonra denemelidir. Kişi birlikteliğinin ilk zamanlarında bu pozisyonları bulmakta zorlanır. Zamanla deneyerek bunu çiftler bulabilirler.
Kadın ve erkek anatomik yapıları birbirlerinden farklı olduğu için ön sevişme süreci de değişir. Kadın yeterli ön sevişme yaşamadığında yeterli uyarı ve ıslanma meydana gelmez buna bağlı olarak cinsel ilişki de yeterli keyfi vermez. Bu yüzden ön sevişme uzun tutulmalı eşlerin birbirini hazırlaması gerekmektedir...  Dr Sabri Abi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder