1 Temmuz 2013 Pazartesi

Centilmenlik kuralları


Bir kadınla yürümek


Bir erkek ve bir kadın yürürken, normal şartlarda erkek kadının sol tarafında yürür. Bu kuralın istisnası tehlikenin gelebileceği taraf eğer farklı ise erkek o tarafa geçer. Örneğin bir erkek kaldırımın yol tarafında yürümeyi tercih etmelidir. Bu nedenle kadını hangi yöne alacağına tehlikeye göre erkek karar verir.
Eğer erkek üniforma giymiş bir asker ise sağ kollarını verirler. Kadınlara kol vermek için, kol hafifçe kavisleştirilir; kadın biraz geride tutulur ve vücuduna hiç değmeden ilerlenir.
Bir kadına refakat eden bir erkeğin elinde eşya var ise bu eşyayı sol elinde taşır.
Sokakta bir kadına refakat eden bir erkek, refakatindeki kadına hiç bir şekilde yük taşıtmamalıdır.
Yaya kaldırımları kardan, buzdan dolayı kaygan ve tehlikeli bulunuyorsa, ya da geçilemeyecek kadar kalabalıksa, trafikte karşıdan karşıya geçiliyorsa erkek kadına kolunu verir.
Eğer bir kadınla bir erkek birlikte yağmurlu ve karlı bir hava da bir şemsiye altında yürüyorlarsa şemsiyeyi erkek tutar. Erkek şemsiyesini hem kendisinin, hem de kadının üzerinde tutar.
Bir erkek, bir kadını asla sokakta yalnız bekletmemelidir.
Bir kadınla birlikte gezen bir erkek; kadını yalnız bırakarak başka bir kadınla ya da erkekle uzun uzun konuşmaya dalmamalıdır.
Bir kadın iki erkek olarak yürünüyorsa, kadın ortaya geçer, genç erkek kadının solunda, yaşlı erkek ise kadının sağında kalır.
Bir erkek birden falza kadınla yürüdüğünde en sola geçer.
Bir erkek iki kadın ile yürürken veya konuşurken diğerine sırtını dönmemelidir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder