1 Temmuz 2013 Pazartesi

Erkekler ne ister

Erkekler ne mi ister? Buyrun size uzun bir liste, önce kısa bir liste olarak başladı ama yaz yaz bitmedi, demek ki erkekler sanıldıkları kadar da basit veya ilkel değil . Hepsini bir anda okuyup bitirin sözlü ya da yazılı olacaksınız diye bir derdiniz yok. Tekrar tekrar okuyun. Bir daha okuyun.Erkekler Ne İster öğrenin ve hatta siz de eklemek istediklerinizi ekleyin, eksik bıraktıklarımı ya da yok canım o kadar da değil dediğiniz yerleri belirtin. 

  • Erkekler öncelikle bakımlı ve çekici bir kadın isterler. 

    Çekicilikten kastım mankenlik değil, hafif kalçanın kimseye zararı yok ama erkekler kendine bakımsız ya da sağlıksız bir kadından da hoşlanmazlar. Ter kokusu, tırnak kiri, elbisesinde leke dendiği zaman çağrışım yapan ilk şey ameledir. Onu da aşağı gördüğümden söylemiyorum, insan hali herkes kirlenir, terler, hasta olur, ama bunu bahane edip de kendine bakmayan ve ona her yaklaştığımda bana Ramiz Usta’yı hatırlatan bir kadınla da beraber olmak istemem. Kadın, usta bir aşçı gibi elindeki malzemeyi en iyi şekilde değerlendirip onu en iyi gösterebilecek hünere sahip olmalıdır. Gerek giyim, saç kesimi, saç rengi, gerekse de fiziki yapısı her zaman olabileceğinin en iyisi olmalıdır. Cartlak sarı saç ve boya küpüne bandırılmış bir surat da kastetmiyorum burada. Kalçanız büyükse büyük olduğunu bilin, uygun bir ceket ve kemerle belinizi inceltip o kalçayı öyle bir güvenle taşıyın ki görenlerin ağzının suyu aksın.

  • Erkekler dürüst, güvenilebilir, ve açık sözlü bir kadın isterler. 

    Eğer diğer arkadaşlık ilişkilerinizi bahanelerle veya yalanlarla yürütüyorsanız erkek arkadaşınızın bundan tek anlayacağı onunla olan ilişkinizi de yalanlarla yürüttüğünüzdür. Eğer bir arkadaşınızla buluşmak istemiyorsanız istemediğinizi söyleyin, kalkıp da binbir dereden bahaneler üretip mahçubiyetten kurtulacağınızı zannetmeyin; tam tersine eğer olur da yakalanırsanız yalanınızla asıl o zaman mahçup olacağınız gibi arkadaşlığınızı bile kaybedebilirsiniz. Hele ki erkek arkadaşınızın da bunları yuttuğunu zannetmeyin. İyisi mi beyaz yalan bile olsa kullanmaktan kaçının, dürüstlükten kimse birşey kaybetmez.

  • Erkekler ilişkilerinde sadık bir kadın isterler. 

    Erkeklerin yalana karşı 6. hisleri güçlüdür. Bir ya da iki kere kandırabilirsiniz ama sonrasında asla. Aynı anda üç erkekle çıkan kadınlar da gördüm. Ve yine bu aynı kadınların etraflarında bırakın erkek arkadaşlarını, hiç kimse kalmadığı için üzüntülerinden yerlerde süründüklerini ve salya sümük ağladıklarını da gördüm. Ve hatta yine kendini değiştirip sonunda gerçekten mutlu olan ve erkeklerini de mutlu eden kadınları da gördüm. Sadakat ilişkinin bel kemiğidir.

  • erkekler nasıl kadınlar sever
  • Erkekler istediklerini çekinmeden söyleyen bir kadın isterler. 

    Boğazda malikane istiyorsanız onu da söyleyin tabi ama asıl kastım yeri geldiğinde ne istediğinizi bildiğinizi ve onunla paylaşmak istediğinizi de belirtin. "Bu akşam iş çıkışında Ayşe Nil ve Hüsnü Can'larla buluşuyoruz, sen de geliyorsun" gibi yaptırımlardan da kaçının, hele hele iki saat sonrası, akşama, ya da hafta sonu gibi kısa bir müddet sonraysa. Bunlar istekten ziyade emri vaki sınıfına girdikleri için erkek bünyesinde istenmeyen yan tesirlere yol açabilir.

  • Erkekler oyun oynamayan bir kadın isterler. 

    Bakarsınız ki en yakın kız arkadaşınız erkek arkadaşına ya da erkek arkadaşı aday arkadaşımıza türlü alavereler çevirip oyunlar oynar. Erkekler bu oyunların farkındadır. Ne oynandığını iyi bilirler. Olur da oynamasını bilmeyen birine rastlarsanız bir seferlik kurtarırsınız. Ama o oyunu sizden oynamasını iyi bilenler olduğunu da unutmayın. Oyunlardan kastım gereksiz kaprisler, zamansız istekler ya da dayatmalar, veya oldu bittiler. Günün birinde duyarsınız en yakın kız arkadaşınız maça kızından beter pişti olmuştur oynadığı oyunda, aman diyeyim oyunlardan uzak durun. Neyse odur.

  • Erkekler kendine güvenen bir kadın isterler. 

    İş gezisindeki bir erkeğin en son istediği, canı sıkıldığı için ikide bir onu arayan ya da mesaj gönderen bir kız arkadaş ya da eştir. İlla iş gezisi de değil, kimi kadın kocası kahveye maç seyretmeye gittiğinde bile "Ne zaman geliyorsun?" diye kahveye telefon açarlar. Bir hobiniz olsun. Kitap okumak, örgü örmek, ya da akşamları dans okuluna gitmek gibi. Boş oturan kafaya ister istemez şeytanlar üşüşür ve sizi hemen "Bu adam şimdi n'apıyor?" gibi düşüncelere sevk eder.

  • Erkek ne ister
  • Erkekler sorumluluk sahibi, yaptığı işi üstlenip, sahiplenecek bir kadın isterler. 

    Dakikasında soru sorup, "Ay şunu şöyle mi yapsam, bunu böyle mi alsam" diyerek erkeğinizi baymayın. Bunun altında annelik sorumluluğuna sahip bir kadın isteme arzusu yatar. Eğer sorumluluk bilincindeyseniz ne ala, ama yok ben herşeyimi danışırım da yaparım diyorsanız, "Geçmiş olsun".

  • Erkekler duygusal açıdan dengeli, olgun bir kadın isterler. 

    Olgunluk zaten içinde bulunduğu koşullara bakmadan duygularını dengelemek anlamına gelir. Olmadık yerde parlayıp da sağa sola çatan, arkadaşlarına bağıran birisi yarın öbür gün kocasına da parlar. Her konuda ve özellikle duygularınızla ilgili dengeli olmaya özen gösterin. Sonradan "Çok kıskancım, n'apayım, özür dilerim" demenin hiçbir faydası yok.

  • Erkekler tertipli ve düzenli bir kadın isterler. 

    Aslan yattığı yerden bellidir; temizlik, tertip ve düzen de bunun bir parçası. Hani sırf tertip uğruna misafir odasındaki koltuk takımının örtüsü kırıştı diye de cıngar çıkartmayın, ama yere düşen bir kırıntıyı da fosilleşmeden süpürün. Hele o tutam tutam saçları aman ki anında imha edin. Saç teli başta güzeldir, ayak parmaklarının arasında değil.

  • Erkekler hoşgörülü, ve yumuşak başlı bir kadın isterler. Bu da annelik duygusuna ve annelik kapasitesine sahip olduğunu gösterir kadının. Eğer olur da günün birinde Mikelanjelo'dan esinti bir şaheser çizerse çocukları duvara, çarmıha gerilsin istemezler. Artı o çocuk yeri gelir kendileri de olabilirler yemek yapmaya çalışırken davlumbazı ateşe vererek.

  • Erkekler esprili, mizah anlayışı olan, ve eğlenceli bir kadın isterler. 

    Tabi her abuk fıkraya ya da espriye de kahkahalarla gülmek değil bahsettiğim. Aynı şeylere gülüyorsanız, ortak zevkler paylaşıyorsanız erkek bundan daha fazlasını istemez. Beraber müzeye gidin, gezi veya yürüyüş yapın. Okuduğunuz güzel bir yazıyı onunla paylaşın, beraber eğlenin.

  • Erkekler ne ister
  • Erkekler kadınlığını bilen ve koruyan bir kadın isterler. 

    İnsan olmanın gerekliliği olan bedeni ihtiyaçlarınızı erkeklerin önünde gidermeyin. Evet, doğru anladınız, kastım osurmak, geğirmek, burun karıştırmak veya tuvalete gitmek. Biz bunları zaten fazlasıyla yapıyoruz ve fazlasıyla yapan diğer erkeklerle beraber takılıyoruz. Bir de sizin yapmanıza hiç gerek yok.

  • Erkekler rahat bir kadın isterler. 

    Kimi kadın her bir lafın altında taş arar, ya da her olayda bir art niyet gözetir. Olmadık yerde sorun yaratır. Erkekler genelde rahat bir yapıya sahip olduklarından bu şekilde davranan kadınlardan hiç hoşlanmazlar. İçinizin rahat olmasına dikkat edin. Çok stresliyseniz o gün buluşmayın ya da stresinizin farkında olun hatta ona da söyleyin ki o da eğer bir şekilde parlarsanız anlayışla bakabilsin.

  • Erkekler kendilerine her konuda destek olacak bir kadın isterler. 

    Reklamda görmüşsünüzdür. Karı koca alışverişteyken hanım pahalı olan ürünü seçiyor ve erkek de bir derin nefes alıp önceden değiştirmiş olduğu fiyat etiketlerini geriye koyuyor. Bazı şeylere tabi ki oturup beraber karar vereceksiniz, ya da siz kendi başınıza kararlar alacaksınız, ama erkek arkadaşınızın kendi başına aldığı kararları da destekleyin sevmeseniz ya da istemeseniz bile.Hatta ona da bunu belirtin. Sevmediğinizi, ama sadece onu desteklemek adına, ona inandığınız için arkasında olduğunuzu söyleyin. Bunu gören bir erkek bir dahaki kararlarında hep size danışacaktır.

  • Erkekler kavga ve gürültü yapmayan bir kadın isterler. 

    Sinirli, bağıran, konuşmayı ya da tartışmayı bilmeyen kadın istemezler, hele hele arkadaş ya da aile ortamında. Eğer olmadık bir durumla karşı karşıyaysanız olayı sakinlikle algılayın. Gerekirse gözleriniz kapalı içinizden ona kadar sayıp sakinleşmeyi deneyin. Ama parlayıp da kavga ederseniz, haklı olduğunuz bir konu olsa bile cıngar çıkarttığınız için sonuçta onun gözünde siz suçlu duruma düşersiniz.

  • Erkekler oturup kalkmasını, konuşmasını ve özellikle susmasını bilen bir kadın isterler.Atalarımız söz gümüşse sukut altındır demişler. Bu sözün bundan daha da cuk oturacak başka bir manası yoktur. Yorucu bir günün ardından bırakın kocanız eve geldiğinde biraz kafasını dinlesin. Hemen otomatiğe bağlanmış havan topu gibi ardı arkası kesilmez sorular ve günlük hayat karmaşasıyla kafasını daha da zorlamayın. Bir kadeh rakı mıdır, yoksa on dakikalık futbol özeti midir bırakın içsin, izlesin. Rahatladıktan sonra o size zaten açılmaya başlar.

  • Erkekler ne ister
  • Erkekler kendilerini kamçılayan ve kendilerini geliştirmeye yardımcı olan bir kadın isterler. 

    Bundan kasıt komşunuz Hamdi Bey'in yeni arabasını laf arasında anmak değil tabii. İlişkinizde ne kadar ilerlediğini, onun fikirlerine önem verdiğinizi veya kendi işinde ne kadar yükseldiğini belirtmeniz ve daha da iyisini yapabileceğini belirtmeniz yeterlidir. İlişkinizde yaptığını beğenmediğiniz birşeyi nasıl geliştirebileceğini, ve o geliştireceği huyunun veya davranışının sizi nasıl etkileyeceğini ve bu etkinin de yine ona pozitif olarak nasıl döneceğini basit bir dille anlatırsanız bunun karşılığını geç de olsa göreceksiniz. Dikkat edin ki değiştirmek demedim, geliştirmek dedim. Siz de öyle deyin.

  • Erkekler paylaşmasını bilen bir kadın isterler; 

    sevincini, hüznünü, başarısını, zamanını, yaptığını ya da yapmadığını bile paylaşan bir kadın isterler. Hayat zaten paylaşmak ve bu sırada kendinizi öğrenmekten ve ileriye götürmekten ibaret. Paylaşın mutlu bir beraberlik için.

  • Erkekler konuşmaktan çok dinlemesini bilen bir kadın isterler. 

    Benim şimdiye kadar gördüğüm şu ki kadınlar birşeyi dinlerken kulaklarıyla değil gönülleriyle dinliyorlar, mantıklarıyla değil duygularıyla değerlendiriyorlar. Erkekler bu kadar mantıklı bir düşünce yapısı içindeyken kadınların da onları biraz bu şekilde dinlemelerinde fayda vardır. Yoksa üzerinize giydiğiniz kıyafetin rengini beğenmemesi, o kıyafetin sizi şişman gösterdiğini söylemesi anlamına gelmez. Ama siz öyle düşündüğünüz için sanki o da öyle söylemiş ya da söyleyecekmiş gibi bir beklenti içinde dinlemenin hiç mi hiç alemi yok.

  • Erkekler yatak odasında canlılık, yaratıcılık, hareketlilik gösteren, kendini vererek ve zevk alarak beraberlik istedigini belirten, ve erkeğinin istediğini yerine getiren bir kadın isterler. 

    Erkeklerde görsellik çok önemli. Boşuna Playboy veya Penthouse dergileri abonelikleri en yüksek olan iki magazin değil. Görsellikle beraber erkekler kimyasal ve hormonsal olarak da en güçlü bağı cinsellik sırasında kuruyorlar. Erkeklerin cinsellik sırasında duygularının doruk noktalara çıkmasının nedeni de bu. Doğal olarak fiziksel bağ yani cinsel beraberlik her zaman en güçlü. Bunu ne kadar yaratıcı, içten ve istekli paylaşırsanız erkeğiniz hem o kadar mutlu olur, hem de kalkıp o istekleri ve arzuları başka yerlerde aramaz. Yatak odanızda, erkek kafasında oluşabilecek "Çocuğumun annesi" imajını elinizden geldiğince silmeye çalışın.

  • Erkekler ne ister
  • Erkekler kendilerine romantik sözler fısıldayacak, gerektiğinde başlarını ellerinin arasına alıp saçlarını okşamayı bilen kadın isterler. 

    Hani erkeklere mağara adamı damgasını yapıştırmak kolay, çünkü adam öncelikli olarak erkek için kullanılan bir kelime. Ama sadece erkekler mağara adamıdır, ve ilkeldir gözüyle bakmak, "Onlar romantizmden ne anlar" demek yanlış. O çağlarda kadınlar da mağaralarda yaşarlardı hatırlatırım.

  • Erkekler yemek yapmasını bilen ve yapan bir kadın isterler. 

    Bu demek değildir ki aşçı gibi veya temizlikçi gibi hizmet edin. Ama erkeğin kalbine giden yolun da midesinden geçtiğini unutmayın. Bu her dilde böyle. Kadınlar nasıl alışverişte kendilerinden geçerler, ayakkabı üstüne ayakkabı, çanta üstüne çanta almak isterler, erkekler de yemek sırasında aynı duyguları yaşar lokma üstüne lokma, çiğnemeye bile gerek duymadan yutarlar. Tabi görev paylaşımı yapıp masayı ona toplatmak, bulaşıkları yerleştirtmek ya da hatta yıkatmak da sizin tatlı sözlerinize ve bu listedeki bilgileri ne kadar iyi uygulayıp uygulamayacağınıza bağlı.

  • Erkekler aşk yaşayabilecekleri, duygularını korkmadan gösterebilecekleri kadın isterler. 

    Erkekler doğru kadını bulduklarında onun için yapmayacakları yoktur. "Erkekler aşık olmaz, onlar sadece bacak aramızın peşindedirler." diye düşünmek yanlış. Herkes kendi çapında, kendi kapasitesinde yaşar aşkını. Karşısındaki de onu öyle kabullenir. Yok beklentilerinizin altındaysa o zaman durmayın, yolunuza devam edin ve onu değiştirmeyi düşünmeyin ya da değişeceğini beklemeyin. Ama kalkıp da "Bu erkekler hep böyle, aşktan ne anlarlar, ne yapsam boş." da demeyin.

  • Erkekler ne ister
  • Erkekler yeri geldiğinde kendi başlarına bırakılmak top, tavla, pişti oynamak isterler, meyhanede demlenmek isterler. Ya da evde Play Station karşısında Avrupa Devleri’ne karşı naçizane elden kontrollü kumandalarla destanlar yazarlar. Bırakın kendi hallerine, döksünler kurtlarını. Sonra hatta size de anlatsınlar nasıl iki büyük devirdiklerini, Türkiye’yi elli beş kere muasır medeniyet seviyesine getirdiklerini ya da Juventus’a nasıl 5 tane attıklarını. Siz nasıl manikür, pedikür, kuaför ya da alışveriş sırasında deşarj oluyorsanız erkekler de böyle deşarj oluyorlar. Sonunda şöyle uzun uzadıya bir öpücük kondurun ki dudaklarına o fiziksel bağı tekrardan yakalayın.

  • Erkekler kendilerini yalnız bırakmayacak bir kadın isterler. 

    Şimdi yukarıdakiyle çelişmedin mi diye sorabilirsiniz. Hem yalnız bırak, hem bırakma? Yukarıda da dediğim gibi herşey yeri geldiğinde değerli. Eğer uzun bir yola çıktıysanız, vardığınız zaman "Sağ salim vardım" diye bir mesaj atın. Ya da yola çıkan oysa mesaj atıp sorun "Sağ salim vardın mı" diye. Araya okul tatili girdiyse, ya da bayram tatili dolayısıyla ayrı kaldıysanız "Aşkım keyfim yerinde, sen de burda olsaydın olurdum dört köşe" şeklinde onun kafasını rahatlatıp onu özlediğinizi ve onunla yeniden beraber olmak istediğinizi belirten abartısız bir mesaj da gönderebilirsiniz. Ama kalkıp da on beş mesaj gönderip yirmi iki tane de cevapsız çağrı bırakmayın telefonuna. Yine kıvamında olmak olan önemli olan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder