8 Temmuz 2013 Pazartesi

Cinselliğin iftarı

'Öpüşmenin orucunu tutan, öpüşmenin iftarını da yapmalı' diyen Dr. Demirci "Neden cinselliğin iftarı olabileceğini ayıplıyoruz? diyerek izahını bakın nasıl yapıyor:

Ramazanla cinselliğin ne alakası var demeyin. Konunun uzmanları bunun izahını gayet net ve açık ifade ediyorlar...
Oruç tutmanın daha derin bir yaşayış vaat ettiğinin altını çizen CİSED İstanbul Anadolu Şube Başkanı Dr. Senai Demirci; “Oruç, elimizin altında bulduklarımızı bizden uzak eder. Hep hazır bulduğumuz şeylerle aramıza mesafe koyar. Bir bakıma, seyrettiğimiz tablodan birkaç adım geri attırır.  İçine daldığımız güzelliği, yeni bir çerçevede seyretme fırsatıdır bu. Alışık olduğumuz lezzetleri sarraf terazisi ile tartma fırsatı. Bir bardak suyun değerini derinleştirme fırsatı. Bir parça ekmeğin tadını yeniden tartma egzersizi. Oruçlu geçirilen gün tartarak yaşadığımız gündür. Daha derin bir yaşayış vaat eder oruç. Orucunu tuttuğumuz ne varsa, hepsini de iftar da yeni bir heyecanla tadarız. Yeniden keşfederiz. Çünkü özleriz, uzak düşeriz. İftar, kendimizi uzağında tuttuğumuz lezzetlerin serbestleştirdiği için güzeldir, güzelleşir, güzelleştirir" dedi.  
NEDEN CİNSELLİĞİN İFTARI OLABİLECEĞİNİ AYIPLIYORUZ
"İftar, orucu tutulan her şeyi güzelleştiriyorsa, orucu tutulan cinselliği de güzelleştirme projesi olmalı" diyen Dr. Demirci bunun izahını şu şekilde yapıyor: "Ramazan ayı, cinsel mutluluğun gelişimi için de bir fırsattır. Cinselliğin de iftarı olduğunun hatırlatılması, kamuoyunda ayıp karşılanır, lüzumsuz varsayılır. Cinsel ilişkiyle iftar etmek gibi söylemleri ulu orta söyleyenlerin magazinleştirme niyetlerini bir tarafa bırakalım ve sakince düşünelim.  Neden cinselliğin iftarı olabileceğini ayıplıyoruz? Bunun altında meşru cinselliğin bir tür ayıp ve kaçamak sayılmasıyatmaktadır. Oysa cinsellik de ekmek gibi su gibi nimettir; kadın ve erkeğe birbiri üzerinden sunulan eşsiz bir sofradır. Bu sofradaki lezzetleri derinleştirmek, o sofraya oturmanın keyfini genişletmek de hakkımızdır"...  
"Nasıl ki yeme içmenin orucu damak lezzetimizi geliştiriyorsa, cinselliğin orucu da cinsellikten alınan, alınması beklenen, cinselliğin vaat ettiği hazzı geliştiriyor olmalıdır. İstersek geliştirir de. Cinsel yaşamın en önemli sorunu, cinselliğin hep el altında sanılması, hep hazırda bekliyor diye bilinmesidir" diyen Dr. Demirci bu konudaki açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Eşler arasındaki bu gizli mutabakat, cinselliği özlenir ve hasretle beklenir bir sofra olmaktan çıkarabilir. Zamanla tekdüzeleşebilir ilişkiler. Cinselliğin ruhsal ve duygusal boyutları ihmal edilmiş, sırf tensel ve bedensel birleşime indirgenmiş olabilir. Böylece eşler birbirlerini duygusal ve ruhanî gevşemeden yoksun bırakmış olabilir. Bir süre sonra cinselliği “hepsi bu” diyerek, hak etmediği bir sığlığa mahkûm etmiş olabilirler"
RAMAZANDA ÇİFTLERİN BİRBİRİNE BAKIŞINA RUHANİ BOYUTLAR EKLENEBİLİR
"Ramazan ayında, oruçluyken cinsel yakınlığın da askıya alınması, çiftlerin birbirlerine bakışlarına ruhanî boyutlar eklemelerine vesile olabilir" diyen CİSED İstanbul Anadolu Şube Başkanı Dr. Senai Demirci, "Oruçlu oldukları sürece, birbirlerini, ilk defa gövdeleri üzerinden değil duyguları üzerinden tartabilirler. Birbirleri için varlıklarını yeni baştan hesap edebilirler. Oruç sayesinde suyu nasıl ilk defa içermiş gibi içiyorlarsa, cinselliği de ilk günkü heyecanına taşıyabilirler. Özlediklerini ve özlendiklerini hissederler. Orucun gözünde bir yudum suya bakışın tazelenmesi gibi, birbirlerine sundukları cinselliğe bakışları da tazelenir. Kişi partnerinin cinsel potansiyelini hiç olmadığı kadar derinden fark edebilir. Bayatlamış ilişkiler yenilenir. Sıradanlaşmış birleşmeler olağanüstü nitelikler kazanır" izahını yapıyor....
CİNSELLİĞİN İFTARI NASIL OLUR?
Dr. Senai Demirci'ye göre, elbette ki cinsel iftarın yeme içme iftarı gibi olması beklenemez ancak cinselliğin tüm ifadeleri olmasa da iftar sofrasında, mahremiyete uygunsa, eşler birbirlerini öperek niye oruç açmasınlar?
"Öpüşmenin orucunu tutan, öpüşmenin iftarını da yapmalı" diyor Senai Demirci ve konu hakkındaki sözlerini şöyle noktalıyor: "Sonrası ise sonra gelir. Bunda kınanacak ayıplanacak hiçbir şey yok.  Aç karnına cinsel ilişki zaten verimli olmaz. Ayrıca iftar sofrasında kendini tutamayıp aşırı doymak da sonra açılacak cinsellik sofrasını olumsuz etkiler. Sözün özü,cinselliğin orucu varsa, iftarı da vardır. Ve sofra iftardan sahura kadar açıktır. Gün boyu sakındığımız ve kendimize kapattığımız cinsellik de gece açılmalıdır.”. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder