9 Temmuz 2013 Salı

Tüp bebekte NGS devrimi














ABD’de yaşayan Marybeth Scheidts (36) ve David Levy (41) isimli çift, beş yıldır bebek sahibi olmayı denediler ancak sonuç alamamışlardı. Çift, üç başarısız tüp bebek girişiminin ardından,






ABD’de yaşayan Marybeth Scheidts (36) ve David Levy (41) isimli çift, beş yıldır bebek sahibi olmayı denediler ancak sonuç alamamışlardı. Çift, üç başarısız tüp bebek girişiminin ardından, tüp bebek embriyolarından sahip oldukları hücreleri, Oxford Üniversitesi’ndeki bilim adamlarına yolladı. Bilim adamı Dagan Wells ve ekibi, embriyoları analiz eden yeni nesil DNA dizilimi (NGS) testini kullandı. Testle, çiftin yolladığı hücrelerde genetik anormallikler olup olmadığına bakıldı. Annelerin yaşı ilerledikçe, embriyoların yanlış kromozom sayısı bulundurma riski artıyor. Test ise, çiftin ABD’de tedavi gördüğü tüp bebek kliniğindeki doktorların doğru kromozom sayısına sahip embriyoları seçmesini sağladı.

En iyisi seçildi

Analizlerden sonra doğum için kullanılabilecek 13 tüp bebek embriyosunun hepsinin sağlıklı olduğu ancak üç tanesinin doğru kromozom sayısına sahip olduğu anlaşıldı. Wells, “Yöntem hazır olan embriyoları daha iyi hale getirmiyor. Ancak en iyisini seçmemizi sağlıyor” dedi. İngiliz basını, yeni gelişme için “Tüp bebek devriminin başlangıcı mı” yorumunda bulundu.

6 bin dolara mal oldu

Marybeth Scheidts, ABD’nin Philadelphia kentinde 18 Mayıs’ta doğum yaptı. 3 kilo 600 gram ağırlığında doğan bebeğin sağlık durumu iyi. Testi uygulaması 6 bin dolara (yaklaşık 12 bin TL) mal oldu.

1 yorum:

  1. Mrhb ben turan kayseriden 174 boyundayim 35 yas 70 kilodayim sakin karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amacin cok onemli oldugunu dusunuyorum hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik oldugumu belirtmek isterim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir yozgat civari bir bayanla tanisma gorusmek isterim saygilar irtibat 05523367078

    YanıtlaSil