9 Temmuz 2013 Salı

Sağlıklı cinsellik için 20 öneri








Mutlu ve sağlıklı bir hayatın yolu iyi bir cinsel yaşamdan geçiyor. Prof. Dr. Halim Hattat, 2012 yılında sağlıklı bir cinsellik için sizlere özel bir reçete hazırladı.




Mutlu ve sağlıklı bir hayatın yolu iyi bir cinsel yaşamdan geçiyor. Prof. Dr. Halim Hattat, 2012 yılında sağlıklı bir cinsellik için sizlere özel bir reçete hazırladı. İşte, sorunsuz bir seks için en iyi 13 formül...

İLK GECE KORKUTMASIN
İlk cinsel birliktelik öncesinde, bir uzmandan gerekli bilgileri almanın ve psikolojik anlamda hazır olarak ve doğru beklentilerle ilişkiye girmenin önemini unutmayın. Eşinizle görücü usulü evlendiyseniz, hemen cinselliği hedeflemek yerine birbirinizi tanımaya öncelik verin. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin ve mutlaka bir uzmana danışın. 

YATAK ODASI ÖZELDİRYatak odanız, eşinizle sizin özel mekanınız olmalıdır. Bu nedenle; çocuklarla uyumaktan vazgeçin. Yatak odanıza ev hayvanlarını sokmayın. Telefonları, bilgisayarları ve televizyonu uzak tutun. Yatak odanızı keyifli hale getirin. Gerginlik ve endişe halinin erken boşalma, isteksizlik gibi pek çok cinsel soruna zemin hazırladığını unutmayın. 

HUZURA ODAKLANINKaliteli bir cinsel yaşam için bedeninize gösterdiğiniz özeni ruhunuza da göstermeniz gerekiyor. Yeni yılda huzura odaklanın. İş, dinlenme ve eğlence arasında bir denge kurun. Çocuklara ve iş yaşamına özen gösterirken eşinizi unutmayın. İlişkiniz için özel anlar, sürprizler ve geceler planlayın. 

ARAYI ÇOK AÇMAYINCinselliği periyodik aralıklarda yaşamanın önemini unutmayın. Son araştırmalar; özellikle uzun aralıklarla cinsellik yaşamanın testosteronu düşürdüğünü gösteriyor. Yani giderek daha az cinsel istek duymaya başlıyorsunuz. Bu nedenle çiftlerin birbirlerine olan duygularını kaybetmeyecekleri sıklıkta cinselliği yaşamaları çok önemli... 

CİNSEL RUTİNİNİZ OLSUNKaliteli bir cinsel yaşam için öncelikle sevgi, saygı ve anlayışa dayalı, kaliteli bir beraberlik gerekir. Partnerinize duygu ve düşüncelerinizi açıklıkla ifade etmeye çalışın. Cinsellik esnasında sevdiğiniz ve tercih ettiğiniz davranışları partnerinize doğruşekilde aktarın. Eşinizin de ihtiyaç ve tercihlerini öğrenin. Bir cinsel rutin geliştirmeye çalışın. 















ELEŞTİRİ YERİNE NEZAKETCinsel yaşamınızda bir sorun olduğunda partnerinizle paylaşın. Cinsel sorunların çiftleri birbirinden uzaklaştırdığı biliniyor. Sebep ne olursa olsun; onunla konuşun, paylaşın. Öfkeli eleştiriler ve suçlamalar yerine birbirinize nezaketle yaklaşın. İlişkinizi düzeltmek için partnerinizi motive edin. Gerektiğinde profesyonel yardım almayı deneyin. 

AKIŞINA BIRAKINCinselliği her zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anda yaşayamazsınız. Çok yorgun olsanız da, kendinizi bakımsız hissetseniz de; bazen kendiliğinden gelişen karşılıklı isteklerin keyfini çıkarın. 

TAKINTI YAPMAYIN
Yılların vücudunuza getirdiği değişimler; özgüveninizi zedeleyip sizi cinsellikten soğutabilir. Ancak, zihinsel ve ruhsal çekimin en az fiziksel çekim kadar önemli olduğunu unutmayın. Dış görünüşünüze tabii ki özen gösterin ama aşırı takıntılardan kaçının.

HEKİME DANIŞINBazı tansiyon ve depresyon ilaçları, uyku hali yaratan sakinleştiriciler ve bazı hormon ilaçları cinselliğinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Böyle durumlarda danıştığınız doktorunuz, ilaç değişikliği yapabilir. 

SAYI ÖNEMLİ DEĞİLİyi bir performans; sadece süre, sıklık ve sayı ile belirlenmez. Önemli olan partnerinizle mutluluk ve tatmin yaratan bir cinsellik yaşamanızdır. Bu nedenle, kendinize fiziksel ve psikolojik olarak yıpratıcı hedefler koymayın. Yolunda giden ilişkinizi bozmayın.



ENDİŞELERİNİZİ ANLATINSorununuz psikolojikse ilaçlar işe yaramayabilir. Hormon eksikliği gibi başka faktörlerde de ilaçların etkisi düşer. O zaman da bu ilaçları kullanan kişide "Hiçbir zaman iyileşemeyeceğim" korkusu olur ve performans endişesi daha da artar. Bunun yanında pek çok hasta doktoru önerse bile bu ilaçların tehlikeli olduğunu düşünüyor. Oysa hekime sağlık sorunları, alınan tedaviler ve şikayet tam olarak anlatılır ve hekim bu ilaçları reçete ederse, bu ilaçların kullanılmasında sakınca yoktur. 

EĞLENCEYE AÇIK OLUNZevk aldığınız şeyleri partnerinizle paylaşmak; cinsel hayatınızı renklendirir. Seksin; samimi ve açık olarak konuşulması mutlu bir cinsel yaşam için bir gerekliliktir. Çiftler, hoşlandıkları şeyleri birbirleine söylerken utangaç olmamalı. 

BESLENMENİZE ÖZENİNSağlıklı yaşam alışkanlıkları; cinsel sorunlara yol açan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve damar sertliğinden sizi korur. Hormonlarınızı da düzenleyerek cinsel performansınızı artırır. Son dönemde yayınlanan ve yaklaşık 9 bin kişiyi inceleyen yeni bir çalışmaya göre; yeni evlilerde yürüyüş gibi aerobik egzersizlerin miktarında ciddi bir düşüş tespit edildi. Her gün 30-35 dakikalık hafif-orta tempolu yürüyüşler yapın. 




UTANGAÇLIĞINIZI YENİN AŞKA KONSANTRE OLUN
Yeni yılla birlikte beraberliğinizde bembeyaz bir sayfa açabilirsiniz. Cinsel Tıp Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, önemli tüyolar verdi...

KONUŞABİLİRSİNİZ 
Eşinizle kafanızdaki ideal seksi konuşabilir, birlikte cinsel fanteziler geliştirebilirsiniz. "Ön sevişmeyi uzun tutarsak, yatakta birlikte daha fazla vakit geçirebiliriz. Böylece seni daha çok hissedebilirim" diyebilirsiniz.

KIZGINKEN OLMAZ Yemek yedikten sonra sevişmeyin. Sevişmeden önce soğuk içeceklerden, dondurmadan ya da buzdan kaçının. Hazımsızlık ve soğuk yiyecekler cinsel enerjiyi azaltır. Yorgun, aç ve kızgınken de cinsel ilişkiden kaçının. Sevişmeden önce çok çalışmayın. Kaslar gevşediği zaman enerji toparlamak zorlaşır. 

ÇEKİNGENLİĞE SON Utanmak çok insani bir duygudur ama yatakta utanmak; mutlu bir seks hayatının önündeki en büyük engellerden biridir. Utanç duygusundan kurtulmak için; cinsel öykü yazma tekniği, ayıp sözler tekniği kullanılabilir. Çekingen çiftler, bu tekniklerle başarılı olmaktadır. 

DİKKATİNİZİ VERİN Cinsel ilişki sırasında dikkatinizin tamamının partnerinize yönlendirmek çok önemlidir. Sevişirken aklımızın başka bir yerde olması, zihin için de beden için de uygun olmayan bir durum. Cinselliğe konsantre olamamak; haz almanızı engeller 

OYUNLAR OYNAYINÖn sevişmeye yeteri kadar zaman ayıran çiftler, sağlıklı ve mutlu bir cinselik yaşar. Cinsel fantezileri paylaşma veya partnerlerin birbirlerini yeniden tavlamaları için barda randevulaşma gibi oyunlar, ilişkiyi canlı tutmakta büyük rol oynar. 

MOTİVE EDİN Farklı mekanlarda sevişmek, erotik masaj yapmak, mum ışığında bir şeyler içip dans etmek, küçük hediyeler alıp partneri şımartmak da sağlıklı seks hayatının önemli ayrıntılarıdır. 
Partnerinizi, onu sevdiğinizi gösterecek aşk oyunları ile motive edin. Cinsel hayatınızda cesur olun. Hayal bile edemeyeceğiniz kadar usta bir oyuncu olmaya çalışın ve zengin bir cinsel aşk oyunları repertuvarı oluşturun.


Dr Sabri abi




2 yorum:

  1. Mrhb ben turan kayseriden 174 boyundayim 35 yas 70 kilodayim sakin karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amacin cok onemli oldugunu dusunuyorum hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik oldugumu belirtmek isterim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir yozgat civari bir bayanla tanisma gorusmek isterim saygilar irtibat 05523367078

    YanıtlaSil
  2. Mrhb ben turan kayseriden 175 boyundayim 35 yas 70 kilodayim karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amac her ne olursa olsun yalansız dürüst samimi olsun hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik biriyim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir civari bir bayanla tanismak gorusmek isterim güven karşı taraf için her ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar önemlidir 05523367078

    YanıtlaSil