3 Temmuz 2013 Çarşamba

Stresli erkek cinsel yaşamda mutsuzmu



















Aşırı titiz, kuruntulu, her şeyin kontrolü altında olmasını isteyen erkek tiplerinde ereksiyon sorununun daha çok görüldüğü belirtiliyor. Uzmanlar aşırı derecede olan ve kontrol edilemeyen stresin cinsel hayata da olumsuz etkileri olduğunu belirterek uyarıda bulunuyor. 

Özellikle iş yaşamında stres altında olan ve aşırı takıntılı denebilecek bir yapıya sahip erkekler yatak odasında da sıkıntı yaşayabiliyor.

Strese bağlı sorunlar

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Talat Yurdakul, strese bağlı ereksiyon sorununun, erkek tipleri ile de yakından ilgili olduğunu vurguladı.Özellikle aşırı titiz, kuruntulu veya her şeyin kontrolünde olmasını isteyen hırslı erkek tiplerinde daha fazla ereksiyon problemi görüldüğünü anlatan Yurdakul, “Evde de stresin devam etmesi, bu bozukluğu kalıcı hale getirebilir. İktidarsızlık riski 50 yaşını geçen erkeklerde daha yüksek oranda görülüyor. Buna bir de stresli yaşam eklenirse cinsel yaşam ve işyeri başarısı birbirine bağlı olarak bozuluyor” dedi.

Meslekler de etkili 

Borsa gibi strese açık meslekler ile ekonomik belirsizliğin hakim olduğu iş kollarında çalışan erkeklerin de her yaşta bu riski taşıdıkları belirtiliyor. Bu tür nedenlerle yaşanan olumsuz bir tek deneyim bile erkekleri sürekli baskı altına alarak iktidarsızlık sorununu kalıcı hale dönüştürebiliyor. Yaşanan stresle bir kez başarısız olan erkek, özgüven sorunu yaşayarak kalıcı performans sıkıntısı çekmeye başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder