5 Temmuz 2013 Cuma

Coregasm'ı Keyfetmiş Kadınlar

 Sevgiliniz neden bu kadar çok egzersiz yapıyor?

Sevgili arkadaşlar, sizlere şimdi kız arkadaşınız ya da eşinizle ilgili birkaç şey soralım. Artık en sevdiği film DVD'lerinin yerini egzersiz, pilates DVD'leri mi aldı?
Ya da TV'den programları takip edip evde mi bunları uyguluyor? Veya spor merkezlerinde eskiden olmadığı kadar çok uzun süre mi geçiriyor?
Eğer bunlara cevabınız kısmen de olsa evet ise, sizlere kötü bir haberimiz var.

"Coregasm" gerçeğini keşfetti demektir. Yani, egzersiz yaparken orgazm olmak.

Coregasm, bazı seks araştırmacıları tarafından kadınların seks, mastürbasyon, pahalı mücevherler vb. doğal durumlar dışında, egzersiz yoluyla doruğa ulaştığı olağanüstü bir olay olarak değerlendiriliyor. Durum karın kaslarıyla (core abdominal muscles) bağlantılı olduğu için Coregasm diyorlar.
coregasm 450
Bu da nereden çıktı şimdi? diye sorabilirsiniz ve bu spor merkezlerinin nereler olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz ?
Bundan 13 yıl önce The Kinsey Institute'dan Debbey Herbenick isimli genç bir araştırmacı ünlü seksolog Alfred Kinsey'nin 1953'de yazdığı "Kadının Cinsel Davranışları" isimli kitabını incelerken bir şeyi fark etti.

Bazı kadınlar ilk orgazmlarını, oturup kalkmak ya da ipe çıkmak gibi egzersiz aktivitelerinde yaşadıklarını belirttiler. Debbey ve arkadaşı geçtiğimiz yıl, egzersiz kaynaklı orgazmları araştırmaya başladılar. (Neden 13 yıl bekledikleri konusunda hiçbir fikrimiz yok)
1930 ve 50'lerde Kinsey ve ekibi bu araştırmaları yaparken, 5000 kadınla yapılan röportaj sonucu %5'inin egzersiz yaparken orgazm olduklarını öğrendi. Araştırmacılar bu kadınlara daha başka sorular sormadılar, nasıl duygular yaşadıklarını öğrenmediler. Neden bunları yapmadıkları ise tamamıyla bir sır. Herhalde hepsi o sıralar spor merkezlerinde çok zaman geçiriyorlardı ?
Bu araştırmalardan tam 60 yıl sonra Herbenick ve arkadaşı bunu tekrar gündeme getirip çalışmalara başladılar. 500'den fazla kadına çeşitli sorular yönelttiler. Belirli egzersizlerin mi bunu gerçekleştirdiğini sorduklarında, karın ile ilgili egzersizler en popülerdi, ikinci sırada bisiklete binmek ve üçüncü sırada ise S sınıfı bir Mercedes almaya gitmek geliyordu.
Araştırmalar ayrıca şunu da gösterdi, tekrarlayan hareketlerin olduğu egzersizler ve bazı aşırı kas yorgunlukları kadınların daha sık orgazm olmasını sağlıyordu.

Evet artık kadınınız bir spor merkezine gidiyorsa, onun aşk hayatında kendi rolünüzün ne olduğunu düşünmeye başlamışsınızdır. Ama üzülmeyin, size her zaman ihtiyacı var. Mekik çekerken ayaklarını tutan birileri olmalı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder