1 Temmuz 2013 Pazartesi

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor

Sevişirken aklınızdan neler geçiyor?

Kadınların kendini sekse odaklayamaması orgazmı olumsuz etkiliyor.
Kadınlar, erkeklere oranla orgazm olmakta daha zorlanırlar. Kadınların, kendini sekse odaklayamaması ve dikkatlerinin dağılması orgazmı olumsuz etkiler. Peki, kadınların sevişirken akıllarından neler geçiyor ve bu duruma nasıl son verilebilir? İşte, Cinsel Terapist Nur Gezek’ten öneriler…
Erkekler cinsellik konusunda görseldirler, kadınlar ise dokunsaldırlar. Yani erkekler gördüklerinden etkilenir, kadınlar ise dokunuşlardan… Burada bir başka önemli konu ise çiftlerin hem kendilerinin hem de partnerlerinin bedenlerini iyi tanımasıdır. Böylece hangi dokunuşlar hangi görünüş birbirini daha fazla cinselliğe hazırlamalarını yardımcı olacaklarını öğrenmiş olurlar. İlk başlarda orgazm problemi yaşayan çiftler, zamanla bedenlerini tanıdıkça bu problem ortadan kalkacaktır.
Kadınlarda orgazmı etkileyen psikolojik faktörler
Kadınlarda orgazmı olumsuz etkileyen bir başka konu ise, kişinin kendini sekse odaklayamaması ve dikkatinin dağılmasıdır. Bunu etkileyen şeyler şu şekildedir; iş stresi, ailenin ekonomik problemleri, ailevi problemler, çocuklarla ilgili sıkıntılar yani zihnen çok dolu olma gibi nedenler kişinin orgazm olmasını olumsuz etkiler.

Peki, bu durumda olan kadınlar neler yapmalı?
Sekse hazırlık: Çiftlerin kendilerini sekse hazır hissetmeleri için öncesinde duş alınması, gevşeme yöntemlerini kullanılması ve zihinde canlandırma yöntemi, ortamın seks için hazırlanması (çok sıcak ya da çok soğuk bir ortamın olmaması, ışıkların yeterli düzeyde olması, romantizmi artıracak müzik, mum gibi farklı şeyler kullanılması) fiziksel ve zihinsel olarak kendini sekse hazırlamasında etkili olacaktır.
Sevişirken aklınızdan neler geçiyor?  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder